NL EN DE

Muursticker

Muursticker kinderkamer

De muursticker als wanddecoratie

Als je op zoek bent naar een muurdecoratie, dan denk je waarschijnlijk al snel aan een muursticker. De muursticker wordt ook vaak muurtattoo genoemd. Muurstickers zijn er in alle soorten en maten, kleuren en vormen. Ze worden zeer breed toegepast: in een woonkamer, kinderkamer, op het raam, in de keuken, je kunt het zo gek niet bedenken.

Aanbieders van muurstickers zijn voornamelijk op internet te vinden omdat dit het beste medium is om de stickers te presenteren. Het zijn er immers vaak zo veel.

Eigenschappen muursticker
Een muursticker bestaat vaak uit twee lagen folie. Wanneer je de muursticker gaat bevestigen trek je de sticker met de transferfolie los van het draagpapier. Houd de sticker tegen de muur en verwijder als volgt de transferfolie.

Alternatief voor de muursticker
Een goed alternatief voor de muursticker zijn silhouetten gemaakt van behang,  de zogenaamde behangfiguren, behangbomen en behangbeesten van Studio POPPY. Het idee is ongeveer hetzelfde echter deze muurdecoraties hebben een aantal voordelen ten opzichte van de muursticker.

  • De behangfiguren worden met de hand gemaakt en zodoende zijn deze altijd uniek.
  • Maatwerk behoort tot de mogelijkheden en alles is aanpasbaar.
  • Wanneer een behangfiguur geplakt is, is deze nog te corrigeren. Je trekt hem namelijk weer los en bevestigt hem opnieuw. Met een muursticker is dit niet mogelijk.
  • Met een behangfiguur is het mogelijk grotere oppervlakten te realiseren, soms wel 2,50x2,50 meter oppervlak.
  • In deze vorm van wanddecoraties kun je interessante eigenschappen van behang laten terug komen: reliëf, zachte en gladde structuren, etc. Dit zorgt voor veel meer dimensies in de muurdecoratie.
  • De muursticker wordt vaak geleverd in effen kleuren, een behangfiguur is altijd gemaakt van behang met een specifiek behangpatroon.
  • Behang kan ook aangeleverd worden zodat het uiteindelijke resultaat volledig naar eigen wens is.

Populair zijn tegenwoordig de muurstickers met afbeelding uil. Lees hier voor meer info en alternatieven.