NL EN DE

muurdecoratie kinderkamer

Muurdecoratie voor de baby- en kinderkamer

Hoe kies je de juiste muurdecoratie?

Muurdecoraties zijn er in vele soorten en maten en is er voor bedoeld om een lege muur te decoreren. Muurstickers, schilderijen, behang, behangfiguren, behangdieren, behangbomen, canvas schilderijen, foto behang, muurschilderingen, allen zorgen voor een muur met muurdecoratie.

Wanneer je gaat bedenken wat je op de muur wil hebben is het handig jezelf eerst een aantal vragen te stellen:
1. Hoe kies ik een muurdecoratie?
2. Wat is het effect van de muurdecoratie?
3. Wat wil ik uitgeven aan de muurdecoratie?
 

Hoe kies ik een muurdecoratie?
Een kinderkamer heeft natuurlijk een heel andere muurdecoratie nodig dan een wachtkamer in een ziekenhuis. Belangrijk is om van tevoren te bedenken wie het gaan zien en in hoeverre de muurdecoratie prominent aanwezig mag zijn. De doelgroep voor een kinderkamer is gemakkelijk: namelijk kinderen. Kinderen houden van sprekende vormen en laten graag hun fantasie los op de decoratie. De kleuren kunnen fel zijn of juist rustig. Het is maar net waar de voorkeur ligt. De muurdecoratie babykamer is vaak wat neutraler, maar bedenk dat je de kamer niet wil re-stylen als jouw baby groter is. Een muurdecoratie in een ziekenhuis heeft vaak een hele brede doelgroep. Afhankelijk van de afdeling kan de leeftijd variëren van 5 t/m 95 jaar. De wand vraagt dus om een wat algemenere decoratie die iedereen zal aanspreken of een decoratie die gemakkelijk te verwijderen en te vervangen is.

Wat is het effect van de muurdecoratie?
Wanneer er eenmaal gekozen is voor een muurdecoratie en is aangebracht tegen de muur van de babykamer of kinderkamer, komen vanzelf de reacties. Een decoratie roept namelijk een gevoel op. Iemand vindt het mooi, wordt er blij van, roept herinneringen op, laat zijn fantasie spreken of vindt het misschien niet mooi. Maar één ding is zeker, het laat een lege muur leven.

Wat wil ik uitgeven aan de muurdecoratie?
The sky is the limit, je kunt er zoveel aan uitgeven als je zelf wilt. Er bestaat kinderkamer behang voor €9,99 per rol of voor €199 per rol. Een kwestie van smaak en budget wat de uiteindelijke keuze zal worden. Er zijn goedkope en dure schilderijen. Een gepast antwoord is niet te geven.

Wees origineel
Origineel als muurdecoratie is de behangboom, behangfiguur en behangbeest. Ze zijn er voor verschillende doeleinden en verkrijgbaar in verschillende soorten. Zelfs het behangsoort varieert van de jaren ’50, ’60 en ’70 tot modern behang dat vandaag de dag overal te krijgen is. Een ideale muurdecoratie omdat het zeer decoratief is, met minimale middelen een groots effect geeft en vriendelijk is voor de portemonnee.