NL EN DE

Behangfiguur

Behangfiguur als muurdecoratie

Unieke wandversiering voor kinderkamer of babykamer

Een behangfiguur van Studio POPPY wordt altijd met de hand gesneden uit echt vintage behang of modern behang. Het is een prachtige muurdecoratie voor een kinderkamer of babykamer. Of je nu op zoek bent naar een lieve of stoere wanddecoratie, met een behangfiguur van Studio POPPY kun je alle kanten uit. Klik hier voor de behangfiguren met thema 'kind'. En hier voor de behangfiguren thema 'voertuig'. Klik hier voor de behangbomen en behangbeesten.

Varianten
De naam behangfiguur is eigenlijk een verzamelnaam van allerlei figuren die niet onder de genres boom en beest vallen. Bij Studio POPPY  zie je veel silhouetten terug van spelende kinderen, speelgoed en voertuigen. Deze behangfiguren zijn zonder meer bijzonder geschikt als wanddecoratie vanwege het speelse karakter en het laat de fantasie van een kind leven. De collectie bestaat op dit moment uit: behangfiguur appel, behangfiguur balletdanseres, behangfiguur beer, behangfiguur spelende jongen, behangfiguur jongen met beer, behangfiguur jongen met kar, behangfiguur jongen met eend, behangfiguur jongen op ezel, behangfiguur kind met beer, behangfiguur meisje met bal, behangfiguur meisje met beer, behangfiguur meisje met paraplu, behangfiguur paddenstoel, behangfiguur piraat, behangfiguur stokpaard, behangfiguur luchtballon, behangfiguur vliegtuig, behangfiguur surfbus, behangfiguur kever en behangfiguur oldtimer.

Hoe wordt het behangfiguur geleverd?
Een behangrol is maximaal 52 cm breed. Wanneer een behangfiguur 150 cm breed is, wordt het behangfiguur zodoende geleverd in 3 losse banen. Deze banen passen naadloos op elkaar aan en worden dus ook baan voor baan tegen de muur aan bevestigd.
soms wordt een behangfiguur geleverd in meerdere soorten behang in één ontwerp. Het principe blijft hetzelfde.
Het behang wordt geleverd met behanglijm dat thuis aangemaakt dient te worden met water. Dit alles in een kartonnen koker zodat het veilig en zonder beschadigingen bezorgd wordt.

Hoe krijg ik het behangfiguur tegen de muur bevestigd?
Hieronder zie je puntsgewijs wat er in de meegeleverde gebruiksaanwijzing staat.

 • Pak de bestelling voorzichtig uit en controleer of het behangfiguur compleet is. Loop de lijst benodigde materialen na.
 • Zorg voor een mooie gladde muur en vul gaten op indien nodig.
 • Maak de behanglijm aan volgens de aanwijzing op de verpakking.
 • Breng de aangemaakte behanglijm gelijkmatig aan op het behang. Laat het 10 minuten intrekken en smeer het dan nogmaals goed in. Vergeet de randen niet mee te nemen.
 • Het behang is nu erg soepel geworden en daardoor extra kwetsbaar. Pas dus goed op met optillen. Een paar extra handen komen misschien van pas.
 • Positioneer het behang, nu komen de markeerstreepjes goed van pas. Bekijk het even van een afstand. Indien je niet tevreden bent, haal hem dan weer even los en plak hem opnieuw tegen de muur.
 • Wanneer je tevreden bent met de positie kun je verder. Pak de schone theedoek en druk voorzichtig in verticale richting de eventuele luchtbellen weg.
 • De randen die nog een beetje los zijn loop je even na met een klein kwastje met behanglijm.
 • Pak een vochtige schone vaatdoek en verwijder de lijmresten. Doe dit wederom voorzichtig om scheuren te voorkomen.
 • Doe dit met alle delen behang.
 • Bewaar de behanglijm na afloop in de koelkast. Mocht er nog een randje los zitten dan kan deze nog vastgemaakt worden.
 • LET OP: soms zijn de behangfiguren gemaakt van vliesbehang. Vliesbehang heeft de eigenschap dat de muur ingelijmd wordt en niet het behang. Nu is dat voor een behangfiguur een beetje onpraktisch dus kan de lijm op het papier worden aangebracht. Mocht het figuur toch niet goed hechten, lijm dan alsnog de muur, plak de behang er tegen aan en verwijder het overtollige lijm met een matig vochtige doek.