NL EN DE

Behangbeest

Behangbeest als muurdecoratie

Unieke wandversiering voor kinderkamer of babykamer

Een behangbeest of behangdier van Studio POPPY wordt altijd met de hand gesneden uit echt vintage behang of modern behang. Het is een prachtige muurdecoratie voor een kinderkamer of babykamer. Of je nu op zoek bent naar een lieve of stoere wanddecoratie, met een behangbeest zit je altijd goed. Klik hier voor de hele collectie behangbeesten.

Varianten
Behangbeesten zijn er in zeer veel varianten. De beesten van de savanne, de hoefdieren, dieren van het circus, de boerderij, dieren uit verhalen en sprookjes en natuurlijk de huisdieren. De behangbeesten zijn soms zelfs gestapeld, voor als je niet kunt kiezen.
De collectie bestaat op dit moment uit de behangbeest olifant, behangbeest eland, behangbeest ezel, behangbeest gans, behangbeest geit, behangbeest giraffe, behangbeest kip, behangbeest hert, behangbeest hond, behangbeest kat, behangbeest moeder gans en behangbeest vogel.

Hoe wordt het behangbeest geleverd?
Een behangrol is maximaal 52 cm breed. Wanneer een behangbeest 150 cm breed is, wordt de behangbeest zodoende geleverd in 3 losse banen. Deze banen passen naadloos op elkaar aan en worden dus ook baan voor baan tegen de muur aan bevestigd.
soms wordt een behangbeest geleverd in meerdere soorten behang in één ontwerp. Het principe blijft hetzelfde.
Het behang wordt geleverd met behanglijm dat thuis aangemaakt dient te worden met water. Dit alles in een kartonnen koker zodat het veilig en zonder beschadigingen bezorgd wordt.

Hoe krijg ik het behangbeest tegen de muur bevestigd?
Hieronder zie je puntsgewijs wat er in de meegeleverde gebruiksaanwijzing staat.

 • Pak de bestelling voorzichtig uit en controleer of het behangfiguur compleet is.
 • Zorg voor een mooie gladde muur en vul gaten op indien nodig.
 • Maak de behanglijm aan volgens de aanwijzing op de verpakking.
 • Breng de aangemaakte behanglijm gelijkmatig aan op het behang. Laat het 10 minuten intrekken en smeer het dan nogmaals goed in. Vergeet de randen niet mee te nemen.
 • Het behang is nu erg soepel geworden en daardoor extra kwetsbaar. Pas dus goed op met optillen. Een paar extra handenkomen misschien van pas.
 • Positioneer het behang, nu komen de markeerstreepjes goed van pas. Bekijk het even van een afstand. Indien je niet tevreden bent, haal hem dan weer even los en plak hem opnieuw tegen de muur.
 • Wanneer je tevreden bent met de positie kun je verder. Pak de schone theedoek en druk voorzichtig in verticale richting de eventuele luchtbellen weg.
 • De randen die nog een beetje los zijn loop je even na met een klein kwastje met behanglijm.
 • Pak een vochtige schone vaatdoek en verwijder de lijmresten. Doe dit wederom voorzichtig om scheuren te voorkomen.
 • Doe dit met alle delen behang.
 • Bewaar de behanglijm na afloop in de koelkast. Mocht er nog een randje los zitten dan kan deze nog vastgemaakt worden.