NL EN DE

Babykamer inrichten

Babykamer inrichten

Hoe creëer je een unieke en veilige babykamer?

Het is niet eenvoudig om een babykamer te creëren die volledig aan je wensen voldoet. Er is zoveel aanbod in babykamer meubels, muurdecoraties, verlichting en accessoires dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Een stappenplan kan de helpende hand bieden om uiteindelijk die babykamer te creëren die je graag wil. Denk goed na over onderstaande vragen en uiteindelijk wordt keuzes maken erg eenvoudig. Je weet tenslotte precies wat je wil en dat maakt zoeken een stuk makkelijker.

Formaat van de babykamer
Een klein kamertje heeft een hele andere inrichting nodig dan een grotere babykamer. In een kleine kamer zullen de meubels wat verfijnder zijn of je kiest voor minder items in de kamer. Onmisbaar zijn uiteraard het ledikant en de commode waar je de baby op kan verschonen. De commode dient eveneens als opslagruimte voor alle spullen die je nodig hebt tijdens het verschonen. Is er nog ruimte voor een kledingkast? Voeg deze nog toe omdat het anders zeer onpraktisch kan zijn met het opbergen van de kleertjes.

Maak een plattegrond van de babykamer
Teken op een vel papier de plattegrond van de kamer en schuif op papier eens met de meubels die je in de babykamer wil gaan plaatsen. Zet geen bedje bij de verwarming omdat het anders veel te warm kan worden. Zet ook geen bedje in de buurt van gordijnen, de baby kan eraan gaan trekken met alle gvolgen van dien. Heb je de ideale opstelling gevonden, dan kun je op zoek gaan naar de meubels.

Denk na over de stijl van de babykamer
Voordat je meubels gaat aanschaffen, denk alvast na over de stijl die je graag wil aanbrengen in de babykamer. Misschien heb je daar al een goed beeld bij, maar misschien ook niet. Een moodboard zal je helpen een beeld te vormen van wat jou eigenlijk aanspreekt bij een babykamer.
Je kunt echter ook andersom redeneren: ga op zoek naar mooie meubels en pas daar jouw stijl op aan.

Kiezen van de meubels voor de babykamer
Voordat je naar meubels gaat zoeken, weet je precies wat je nodig hebt. Vaak is het goedkoper om alles in één keer aan te schaffen dan apart. Informeer eens bij het babywarenhuis naar de voorwaarden. Let ook goed op de kwaliteit van de babykamer meubeltjes, veiligheid staat altijd voorop.

Kiezen van de muurdecoratie
Er zijn veel manieren om een muur te decoreren. Afhankelijk van de ruimte en type muur maak je je keuze voor de wanddecoratie. Wil je het minimalistisch houden of juist zeer decoratief? Met een echte eyecatcher ben je vaak al snel klaar, hier volgen een aantal opties voor een prachtige muurdecoratie in de babykamer.
- Behang en met name uiltjes behang
- Verf
- Behangfiguren, behangbomen of behangbeesten van Studio POPPY
- Muursticker
- Wandschildering
- Poster of schilderij (hang het hoog genoeg zodat het kindje het niet kan vastgrijpen)
- Of niets, je laat de accessoires het werk doen.

Kiezen van accessoires voor de babykamer
Afhankelijk van de inrichting kies je nog voor de bijpassende accessoires. De lamp, een mooie knuffel voor op de plank, een vloerkleed, het aanbod is enorm. Vaak is dit de makkelijkste stap. Blijf wel opletten dat het qua kleur en stijl matcht met de rest van de babykamer. Leg niet teveel knuffels in het bedje, het kan de ademhaling van het kindje belemmeren.